måndag 17 mars 2008

Buzz!: Brain Bender

Ett nytt Buzz-spel är kanske inte direkt vad du önskat dig i julklapp. Samtidigt hade du nog inte direkt vantrivts över faktumet att du fått det heller, för sanningen att säga så är det ett någorlunda berättigat tidsfördriv.

De tidigare Buzz!-spelen har varit frågesportsorienterade. Den här gången stöter vi på ett mer Brain Training-liknande koncept, då Brain Bender redan från början tydligt förklarar sitt syfte; att lära oss bli mer agila i skallen. Spelet består av ett stort antal olika minispel som ska försöka bättra vårt minne, vår observationsförmåga, vår förmåga att kalkylera och vår analysförmåga. Man tröttnar rätt snabbt på alla minispelen så något vidare djup finns där inte att tala om. Däremot vet utvecklarna Curve Studios vilka knappar man ska trycka på för att skapa ett beroende. Man blir ofta sugen på att spela Brain Bender, även om man inte orkar mer än en liten stund åt gången.

Minispelen är av skiftande natur. För analysförmågan finns det till exempel ett pel som heter Power Struggle, där man ska försöka lista ut vem som vinner en dragkamp mellan olika fordon. För minnet finns det naturligtvis mer Memory-liknande spel, det är med andra ord en intressant blandning av uppdaterade, beprövade koncept och påhittiga nymodigheter. Spelet presenteras på ett ganska tråkigt och energilöst sätt. Det är alldeles för mycket text och många gånger känns det som att man försökt ta den minst tidskrävande och billigaste vägen istället för att verkligen skapa en fin inramning till innehållet. Lite synd egentligen.

Den främsta förtjänsten är dock valet av konsol. Att göra ett sådant här spel till en stationär maskin är egentligen dumt redan i grundtanken. Med en PSP till hands känns det mer befogat och faktum är att spelet på bussen till skolan på morgonen är en ganska bra hjärnuppvärmning inför dagens aktiviteter. Att man dessutom kan göra det med goda vänners sällskap i ett fullt dugligt multiplayerläge är inte heller en oäven fördel.

Konsol: Playstation Portable
Släppår: 2008
Utvecklare/distrubutör: Curve Studios/Sony

Betyg: 7/10

Inga kommentarer: