måndag 17 mars 2008

Sveriges mysigaste spelskribent?

Vad heter en mysig människa? Magnus eller Mats, möjligen Joakim om han har de rätta attributen. För att någon annan ska kunna höja sig och uppnå mysighet krävs det en hel del. Människor med vissa namn kan snabbt uteslutas, men de där i gränslandet måste man ta sig en närmare titt på.

Erik är ett gränsnamn och därför kunde jag aldrig utesluta Hansson från att knipa den här titeln. Efter många år av konstant funderande har jag kommit fram till att titeln fullt rättmätigt är hans.
Erik Hansson på Level 7 är, utan tvivel, landets mysigaste spelskribent.

Krulligt hår, gediget skägg och en snäll och ödmjuk attityd. Bryr sig väldigt mycket om det han gör och har antagligen aldrig gjort en fluga förnär. Där har ni Erik Hansson i ett nötskal.

Är han exceptionellt bra på att skriva? Inte en chans. Vet jag ens så mycket om den stackars människan? Nä, inte riktigt. Men det jag vet ger utrymme för fantasin att ta över och fortfarande behålla mysighetsfaktorn. Visst kan man se Erik Hansson sitta vid sin rangliga träbord medan solen kikar in genom fönstret i sommarmorgonen? Erik sitter lugnt och tyst, han njuter av fågelkvittret, av kaffet och av det rostade brödet på vilket han har blott smör och ost. Kanske sitter han bara i kalsongerna, möjligen har han en lite sliten grå t-shirt på sig. I kväll ska han i goda vänners sällskap avnjuta lagom många öl och grilla i goda vänners sällskap. Troligtvis blir det i en kompis trädgård i Älvsjö. Där ska de sitta och prata om mysiga saker som digniteten på vattentorn eller hur man egentligen fångar en fisk på det mest avslappnade sätt man kan.

Erik gillar nämligen att fiska, han har ett litet träd som han ofta sitter under. Tillsammans med sin lugna och snälla schäferhund röker han några bloss från sin whiskeytobaksfyllda pipa. Han visslar lite för att ackompanjera melodin från nittiotalsradion han burit med sig till denna natursköna plats.

Vissa kvällar sitter han i sitt varma rum, röker cigarrer och skriver text efter text på sin skrivmaskin medan den lilla radion finner sig i att stå på en mer normal plats och spela lugn jazzmusik i natten. Snart syns de första tecknen av den nya dagen. Det är dags att gå och lägga sig. Dags att förbereda själen inför en ny dag som landets mysigaste spelskribent.

/Simon Berglind

Inga kommentarer: