tisdag 9 september 2008

Intervju med Corestore Trelleborg

Vi har intervjuat Micke på Corestore i Trelleborg. Corestore är en kedja med fristående butiker som samarbetar på vissa områden, med ambitionen att undvika att slukas av större kedjor som Game och EB Games.



De senaste åren har enorma internationella kedjor som Game och EB Games tagit fler och fler marknadsandelar från svenska butikerna. Vad tycker du om det?
- Givetvis är det tråkigt när valmöjligheterna för kunderna minskar. Det säger sig själv vad som sker om antalet aktörer minskar. Priset stiger då konkurrensen inte längre är så stor och det förlorar kunderna på. Det är dock inte särskilt förvånande att EB Games (Gamestop) och GAME väljer att expandera. Spelmarknaden är mogen för denna utveckling, men visst är det trist att de slår ut många lokala spelbutiker.

Känner du att er butik gynnas mycket av att vara en Corestore?
- Det spelar ingen större roll vad butiken heter. Det som räknas är hur duktig man är och vilken servicenivå man erbjuder kunderna. Att vara medlem i Corestore-kedjan har dock sina fördelar, men utan hårt jobb kommer man ingen vart.

Hur skiljer sig din butik från storkedjornas butiker?
- Vi är mycket mer flexibla och erbjuder en hög personlig service! Vi bryr oss om våra kunder, det är inte bara försäljningssiffrorna som räknas. Kundlojalitet är otroligt viktigt och vi arbetar mycket för att behålla våra ”stammisar” samt finna nya kunder. Det gör man lättast genom att få befintliga kunder till att känna sig välkomna och nöjda, vilket leder till att de rekommenderar oss för sina bekanta.

Tror du att det finns en möjlighet att mindre butiker kommer att lyckas ta tillbaka makten från de stora kedjorna i framtiden? Är människan ett så begåvat djur att den förstår att störst och snyggast inte nödvändigtvis betyder bäst och vackrast?
- Dessvärre tror jag inte att de mindre butikerna kommer att finnas i den omfattning som de en gång varit. Den tiden är nog förbi. Vi drivs allt mer mot ”mainstreaming” och konsumerar hos de ”stora” bara för att vi tror att det är så det ska vara. Det handlar om marknadsföring, en väl utstuderad sådan och det är svårt att påverka som en enskild butik. Vi på Corestore i Trelleborg har dock en fantastisk utveckling och vi fortsätter att öka, trots att vi fått konkurrens från ”en av de stora”. Det blir en hård nöt för dem att knäcka…

Till sist, hur går det för Trelleborg i Allsvenskan i år? Kommer europas största spelartrupp kunna skrälla?
- Det blir en trevlig säsong där vi slutar som ett mittenlag (7-10). Spelartruppen kommer att bantas, var så säker.

Inga kommentarer: